Canada ia măsuri pentru protejarea balenelor nordice

Balenă surprinsă în Atlanticul de Nord. Foto: france24.com

Canada pune în aplicare mai multe măsuri pentru protejarea balenei nordice. Potrivit france24.com, din luna iunie si până în prezent au fost găsite moarte șase mamifere din această specie, în golful St. Lawrence. Deși pare un număr mic, este tragic ce se întâmplă pentru că balenele nordice sunt pe cale de dispariție.

Trei dintre balene au murit după ce au fost lovite de nave. Marc Garneau, ministrul Transporturilor al Canadei, spune că imediat după ce s-a aflat cauza morții mamiferelor, a introdus o măsură provizorie prin care viteza maximă legală a navelor a fost micșorată cu 10 noduri în jurul insulei Anticosti.

Potrivit hotnews.ro, chiar din prima zi a acestei săptămâni  au fost anunțate o serie de măsuri care includ: “încetinirea navelor din unele zone, mărirea suprafețelor în care restricțiile de viteză se aplică, creșterea supravegherii aeriene, finanțarea inițiativelor de îmbunătățire a acțiunilor de răspuns legate de problema mamiferelor marine”.

O balenă nordică s-a încurcat într-o plasă de pescuit. Foto: stirileprotv.ro

Canada a decis închiderea unui perimetru de 16.000 de km pătrați pentru a împiedica pescuitul comercial. În prezent, avioanele guvernamentale se află în căutarea altor trei balene care au fost prinse în echipamente de pescuit, în ultimele zile.