29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Campionul programelor de împădurire din PNRR nu este considerat de CE 100% ”verde”

Unul dintre programele de împădurire propus pentru finanţare prin PNRR de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi considerat de instituţie drept campionul programelor verzi de împădurire nu este apreciat de Comisia Europeană ca fiind 100% ecologic, a declarat ministrul de resort, Barna Tanczos, în cadrul unei dezbateri despre poluarea din România, potrivit Agerpres.

“Propunerile noastre (din PNRR, n.r.) sunt văzute diferit la Bruxelles, dacă comparăm viziunea sau modul în care apreciem noi caracterul de verde al acestor programe. Şi cel mai verde program, pe care noi l-am considerat campionul programelor verzi de împădurire, are parte de discuţii cu privire la 40% sau 100% ecologic. Inclusiv un program de împădurire este considerat sau poate fi considerat de unii specialişti ca nefiind un program 100% verde. E o surpriză pentru mine, dar acestea sunt disputele şi discuţiile care se poartă cu Comisia”, a afirmat Tzancos.

Acesta a arătat că programele în valoare de 4,1 miliarde de euro solicitate de MMAP prin PNRR sunt împărţite pe trei domenii: apă, deşeuri şi păduri.

Şeful de la Mediu a susţinut că bugetul de 1 miliard de euro solicitat pentru ape este destinat dezvoltării sistemelor de canalizare şi de apă curentă pentru mediul rural.

Ministrul a menţionat că România are nevoie să construiască mii de platforme de depozitare a deşeurilor, altele decât cele menajere.

Print Friendly, PDF & Email