Campania “Stația de Reciclare” a ajuns la cea de-a treia ediție

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a DEEE. Foto: radioiasi.ro

Vești bune! Campania ​​”Stația de Reciclare” va continua în județul Timiș începând cu 23 iulie 2019. Campania își propune colectarea echipamentelor electrice și electrocasnice uzate. Potrivit hotnews.ro, în 2017 și 2018 a străbătut 12 județe și a informat 400.00 de oameni.

Cea de-a treia ediție a campaniei va avea loc în perioada 23 iulie- 6 august. Aceasta are parte de sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș. În această ediție sunt vizate următoarele localități: Deta, Gataia, Jebel, Tormac și Jamu Mare.

Pentru fiecare cantitate dusă de către locuitor spre reciclare se vor oferi tichete cadou cu valori cuprinse între 10-30 lei. La 20 kg DEEE cumulate va primi un tichet cadou de 10 lei, pentru 40 kg cumulate va primi un tichet de 20 lei iar pentru 60 kg cumulate un tichet de 30 lei. Mai mult, echipamentele voluminoase vor putea fi ridicate de la domiciliu.