Campania ,,România reciclează” a ajuns la Râmnicu Vâlcea

În această dimineață, la Râmnicu Vâlcea, s-a dat startul campaniei ,,România Reciclează”, o campanie care va avea loc și mâine, 5 iulie, între orele 9 și 15. Oamenii din oraș participă și ei activ. Astfel, localnicii vor putea recicla echipamentele electrice și electronice pe care le-au scos din uz, dar și acumulatorii portabili uzați.

Campania “România Reciclează” este organizată de Asociația Environ și Asociația SNRB în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. 

Colectarea are un punct fix situat la fostul sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. Organizatorii sar în ajutorul celor ce vor să recicleze. Ei oferă transport gratuit pentru electrocasnicele voluminoase. Astfel, cei care au nevoie de așa ceva îi pot contacta telefonic sau prin e-mail pe organizatori (031.827.0000 sau logistica@environ.ro ) pentru ridicarea de acasă. 

Potrivit hotnews.ro, persoanele care vor recicla deșeurile electrice vor beneficia de tichete cadou.

Programul “România Reciclează” se află la cea de-a treia ediție. Obiectivele sunt creșterea nivelului de conștientizare al populației privind importanța colectării selective și reciclării, precum si formarea obiceiurilor responsabile în ceea ce privește natura.

De-a lungul celor trei ediții, au fost colectate peste 86.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate, iar județele aflate în topul celei mai mari cantități de deșeuri reciclate se află Buzău, Caracal și Hârșova.

Următoarea ediție ca avea loc în septembrie, iar primăriile care doresc să se implice își pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

Foto: hotnews.ro