21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul prin care cetăţenii pot avea acces în bazele sportive ale instituţiilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar

Foto: News.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care  se permite accesul cetăţenilor în bazele sportive ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar. Legea merge de acum  la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul soluţionării problemei accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar, aflată în proximitatea zonelor rezidenţiale.

„Bazele şi instalaţiile sportive proprii pot fi puse la dispoziţie, gratuit sau cu plată, comunităţilor locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, cu obligaţia respectării desfăşurării normale a programelor şi activităţilor de învăţământ şi ale cluburilor sportive şcolare şi universitare, precum şi a regulamentelor de acces şi utilizare a acestora”, arată iniţiativa legislativă.

Conform sursei citate, „este permis accesul gratuit în spaţiile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor şi sunt administrate de către consiliile locale, tuturor copiilor, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora”.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul USR Tudor Pop a spus  că locul ideal pentru a oferi copiilor şansa de a se îndrăgosti de sport şi mişcare este curtea şcolii.

Print Friendly, PDF & Email