Cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Brașov, cercetate penal

Foto: scpnbv.ro

Directoarea financiară a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov a fost reţinută pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

Aceasta ete suspectată că ar fi sustras mai multe materiale de uz medical din unitate, pe care le-ar fi transferat la un cămin de bătrâni din localitatea Moeciu.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, atât aceasta, cât şi alţi medici sunt cercetaţi pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

“Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Braşov au dispus continuarea urmăririi penale faţă de cinci persoane, printre care şi directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nedestinate publicităţii, fals intelectual săvârşit în forma instigării, uz de fals şi delapidare”, a spus Cătălin Moraru, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Mai mult, se pare că suspecta ar fi divulgat informaţii confidenţiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente şi, de asemenea, ar fi determinat o persoană fizică să obţină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens şi demersuri pe lângă câţiva medici.