22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bugetul României pentru 2022 intră joi la vot, în Parlament

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Plenul reunit al Parlamentului va finaliza joi discuţiile în legătură cu proiectul bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022, urmând să dea votul final.

Miercuri, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat proiectul Legii bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Mai apoi, parlamentarii au dezbătut pe articole, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, bugetul pe anul viitor.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

Tot miercuri, comisiile de buget-finanţe au finalizat rapoartele la cele două proiecte, după dezbateri de aproximativ 15 ore, pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri. Au fost acceptate câteva amendamente faţă de forma iniţială a proiectului bugetului de stat, printre altele şi majorarea bugetului Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă declara că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat și chiar realist.

„Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană. România are o viziune responsabilă de politici fiscale şi bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potenţeze şi să menţină creşterea economică la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinţă, fiind conştientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor şocuri viitoare”, a declarat premierul.

USR ia în calcul posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională a legii bugetului pe 2022, a declarat președintele partidului, Dan Barna. Această decizie este motivată de faptul  că localitățile conduse de primari USR nu au primi alocări în bugetul pe anul viitor.

Print Friendly, PDF & Email