14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bugetul Capitalei nu a fost aprobat în ședința de miercuri

Foto: Agerpres

Proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa care a avut loc miercuri, 28 aprilie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Mai exact, potrivit unui comunicat Agerpres, în urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 17 voturi “pentru”, 22 “împotrivă” şi 14 abţineri.

“Din păcate, bugetul municipiului Bucureşti nu a fost adoptat, aceasta este situaţia”, a spus la finalul votului preşedintele de şedinţă, Sorin Purcărea.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută înaintea începerii şedinţei CGMB, Diana Mardarovici, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a afirmat că Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general.

“Avem astăzi la vot propunerea de buget al municipiului Bucureşti pentru anul 2021. Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan. Suntem parteneri corecţi şi ştim să fim alături de primarul general în eforturile lui şi mai ales atunci când are nevoie de susţinerea şi înţelegerea noastră. Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti”, a declarat Mardarovici.

Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, afirma înaintea votului că bugetul ar trebui aprobat în forma actuală, iar pentru restul solicitărilor trebuie să se aştepte prima rectificare.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat, miercuri, “uluit” de solicitările USR PLUS cu privire la buget, afirmând că subiectul a fost discutat cu grupurile de consilieri generali şi “toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc”.

“Vă spun sincer, sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum şase săptămâni şi acum venim şi spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate aşa ceva”, a spus edilul la şedinţa CGMB.

El s-a arătat deschis în continuare la discuţii pe tema bugetului şi a subliniat necesitatea ca acesta să fie adoptat cât mai repede.