Bucharest International Film Festival 2020 se va desfășura în grădinile MŢR, Creart şi Opera Comică pentru Copii

Foto: news.ro

În perioada între 27 august şi 3 septembrie se va desfășura Bucharest International Film Festival, în aer liber, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart şi în curtea Operei Comice pentru Copii, potrivit unu comunicat news.ro.

Anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a 16 ediţie și prezintă publicului secțiunile cunoscute, dar și una în premieră numită Socially United in Cinema.

Potrivit organizatorilor, în competiția oficială vor fi prezentate filme care vor fi evaluate de un juriu 100% românesc. Panorama va propune cele mai de succes filme care aparţin unor regizori consacraţi, premiate în festivaluri internaţionale din perioada 2019 – 2020 (Berlinală, Cannes, Veneţia).

Secțiunea Films 4 kids, realizată în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, propune filme pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Secţiunea cuprinde şi alte activităţi de educare şi cunoaştere cinematografică.

În mod distinct, Socially United in Cinema, curatoriată de Cristina Cepraga, va prezenta în prim-plan pasiunea pentru artă şi umanitate. Cu această ocazie va fi organizată o întâlnire online, unde vor fi discutate temele filmelor propuse.

Focusul de anul acesta va fi pe cinematografia coreeană.

Festivalul este organizat de Fundaţia Charta, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român.