British Airways, amendă uriașă! Vezi de unde a pornit scandalul

183 milioane de lire sterline , adică 230 de milioane de dolari! Aceasta este amenda pe care a primit-o compania aeriană British Airways  pentru că, în urma unui atac, i-au fost furate datele a 500.000 de clienţi, informează BBC.

Amenda a venit de la Biroul Comisarului pentru Informaţii (ICO), care a precizat că este cea mai mare sancţiune pe care a dat-o vreodată şi prima care a fost făcută publică în conformitate cu noi reguli europene privind datele personale.

Potrivit ICO, utilizatorii site-ului British Airways au fost direcţionaţi spre un site fraudulos. Prin acesta, datele a aproximativ 500.000 de clienţi au ajuns la atacatori. Incidentul a fost făcut public la 6 septembrie 2018, iar compania britanică a susținut iniţial că au fost afectate aproximativ 380.000 de tranzacţii, însă datele furate nu au inclus detalii privind călătoria sau paşaportul.

Până în prezent, cea mai mare amendă a fost de 500 000 de lire sterline. Această amendă a primit-o Facebook, pentru rolul său în scandalul Cambridge Analytica.

Foto: Mediafax