Brașovenii, revoltați din cauza avertizărilor Ro-Alert cu privire la urși

Foto: playtech.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a primit mai multe reclamaţii din partea cetăţenilor, nemulţumiţi de creşterea numărului de avertizări transmise prin sistemul Ro-Alert cu privire la prezenţa urşilor.

Potrivit hotnews.ro, mai multe persoane își doresc să se „dezaboneze” de la aceste mesaje, însă acest lucru nu este posibil. Șeful ISU Brașov, Lucian Marciu, a declarat că își asumă toate înjurăturile cetățenilor pentru că este vorba despre salvarea de vieți.

“Din păcate, ştim că deranjăm cu aceste mesaje, iar în ultima perioadă am primit foarte multe nemulţumiri din partea cetăţenilor, însă acestea sunt destinate salvării de vieţi. ISU va da aceste alerte ori de câte ori va fi nevoie, în speranţa că vom salva, de fiecare dată, cel puţin o viaţă. Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat la Mureş sau în judeţul nostru, când acei urşi nu au fost văzuţi şi nu s-au dat aceste alerte”, a spus Lucian Marciu.

Şeful ISU Braşov a dat ca exemplu că o persoană “agasată de aceste mesaje”, “care vin la ore cu totul nepotrivite, trezesc populaţia din somn şi sperie copiii”, a transmis că, din punctul ei de vedere, sunt “irosiţi banii publici” şi că va căuta o soluţie tehnică de a nu mai primi aceste mesaje.

Conform lui Marciu, nu este necesară instalarea de aplicaţii, telefonul nu trebuie să fie unul de tip smartphone şi mesajul va fi primit indiferent dacă este vorba de un abonament sau o cartelă pre-pay, cu condiţia ca acesta să aibă anumite setări din fabricaţie. O “dezabonare”, aşa cum au solicitat unii cetăţeni, nu este posibilă din punct de vedere tehnic, a mai precizat el.