Brașov: Videocamere cu termoviziune ce vor măsura temperatura, montate la intrarea în primărie

Începând de astăzi, 3 videocamere cu termoviziune vor măsura temperatura celor care vor dori să intre în Primăria Braşov. Măsura se aplică atât contribuabililor cât și funcționarilor, după cum se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituției, preluată de Agerpres.

Astfel de camere vor măsura temperatura la nivelul zonei feței și vor emite semnale la orice depășire a temperaturii de 38 de grade. De asemenea, sunt dotate cu o tehnologie de recunoaștere facială, astfel că pot identifica mai mulți subiecți simultan, chiar dacă ei poartă mască sau nu.

Primarul George Scripcaru a declarat:  “Facem acest lucru pentru prevenţie şi este o măsură atât în interesul publicului care vine la Primăria Braşov sau la Serviciul Evidenţa Persoanelor, cât şi al personalului instituţiei. Ne gândim ca, în următoarea perioadă, să extindem acest sistem şi la direcţiile Fiscală şi de Asistenţă Socială”. 

De menționat ar mai fi că astfel de camere sunt utilizate frecvent în aeroporturi în special, iar Braşovul este unul dintre primele oraşe din ţară care are astfel de sisteme, într-o primărie, urmând ca, la finalul stării de urgenţă, acestea să fie utilizate strict pentru supraveghere.