17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Box office nord-american – Lungmetrajul „Dune” a înregistrat 40 de milioane de dolari în weekendul de lansare

Foto: News.ro

Lungmetrajul „Dune” (Warner Bros.) îm regia lui Denis Villeneuve, cu Timothée Chalamet şi Rebecca Ferguson în distribuţie, a acumulat, în weekendul de lansare, încasări de 40,1 milioane de dolari la box office-ul nord-american după ce a rulat în 4.125 de cinematografe.

Pelicula „Dune”  care reprezintă de fapt adaptare pentru ecran a romanului SF scris de Frank Herbert, a avut un debut respectabil la box office în condiţiile pandemiei. Filmul a debutat simultan la HBO Max, fapt care ar fi contribuit la scăderea vânzării de bilete în cinematografe.

În același timp, filmul horror „Halloween Kills” (Universal), cu Jamie Lee Curtis în rol principal, a coborât pe locul doi în clasament, în al doilea weekend de la lansare, înregistrând 14,5 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com. În total, filmul a avut încasări de 73,1 milioane de dolari.

„No Time to Die”, cel de-al  25-lea lungmetraj din seria „James Bond”, a coborât două locuri în clasamentul nord-american. În al treilea weekend, producţia MGM a reușit să strângă 11,8 milioane de dolari. Ultimul film cu Daniel Craig în rolul Agentului 007 îi are în distribuţie pe Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw şi Christoph Waltz. La nivel mondial, filmul a strâns 350 de milioane de dolari.

„Venom: Let There Be Carnage” (Sony) s-a clasat pe poziţia a patra, în coborâre trei locuri, după ce de vineri până duminică a acumulat încasări de 9,1 milioane de dolari.

Animaţia „Ron’s Gone Wrong” (Fox) a debutat pe locul cinci în clasamentul nord-american, cu încasări de 7,3 milioane de dolari.

Animaţia „The Addams Family 2” (United Artist Releasing), un roadmovie exotic cu aventuri stranii şi umor bizar, a pierdut patru locuri, clasându-se pe şase, după ce, în al patrulea weekend de la lansare, a avut încasări de 4,3 milioane de dolari.

Print Friendly, PDF & Email