13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bogdan Aurescu – la reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe din statele NATO

Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, vineri, la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele NATO,  care se desfăşură în sistem videoconferinţă, dezbaterile vizând situaţia de securitate din Vecinătatea Estică şi de la Marea Neagră generată de desfăşurarea masivă a trupelor ruse în proximitatea Ucrainei şi implicaţiile acesteia pentru stabilitatea euroatlantică în ansamblul ei, a informat MAE. 

Potrivit comunicatului  transmis AGERPRES, Aurescu se va vorbi despre “necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare în mod coerent şi cuprinzător pe întreg Flancul Estic, inclusiv şi în special în regiunea Mării Negre, în contextul evoluţiilor curente de securitate din Vecinătatea Estică a Alianţei”.

Totodată, șeful diplomaţiei române va susține şi importanţa consolidării relaţiei transatlantice şi creşterii coeziunii aliate, precum şi aprofundarea cooperării cu partenerii estici. Totodată, ministrul român va reitera sprijinul ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional.

Reuniunea ministerială a fost convocată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi va preceda întâlnirile din formatele Comisiei NATO – Ucraina din data de  11 ianuarie şi Consiliului NATO – Rusia din 12 ianuarie, care vor avea loc la Bruxelles, având ca obiectiv pregătirea adecvată a acestora.

Print Friendly, PDF & Email