Bode: Suntem pregătiţi să dăm în circulaţie magistrala M5 Drumul Taberei mâine, 15 septembrie

Foto: news.ro

Astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că magistrala Drumul Taberei va intra în circulaţie marţi, 15 septembrie, potrivit news.ro.

„Suntem pregătiţi să dăm în circulaţie magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a declarat Lucian Bode, în debutul şedinţei de Guvern de luni.

Atunci când premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe Bode dacă sunt pregătirile făcute pentru M5 cu garnituri de tren şi personal,  ministrul Transporturilor a replicat: „Categoric”.

„Bine ne vedem la inaugurare. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a concluzionat Orban.

Într-un mesaj postat de Lucian Bode pe Facebook, se precizează că magistrala de metrou Drumul Taberei va fi dată în funcţiune marţi, începând cu ora 12:00.

“După ani de aşteptare, sunt bucuros să anunţ public că mâine, începând cu ora 12:00, magistrala de metrou M5 va fi dată în funcţiune. Ca să ajungem în această etapă nu a fost deloc uşor. A fost nevoie să depăşim, împreună cu colegii de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi implicit cu cei de Metrorex SA, o serie de bariere, începând de la cele birocratice, la cele administrative. Astfel, astăzi, putem spune că povestea lucrărilor de la magistrala M5 s-a încheiat. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la bucuria pe care o împărtăşim alături de toţi bucureştenii, şi nu numai!”, a scris Bode.

Membrii Comisiei Centrale de Recepţie la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 şi cei ai Comisiei de Punere în Funcţiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare şi, în același timp, în trafic cu călători, a anunţat, vineri seara, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproximativ 3,224 miliarde de lei.