BNR are cea mai spectaculoasă conducere! Cine sunt personajele surpriză din noul CA

Csaba Balint are doar 33 de ani și este membru în noul CA al BNR. Foto: Wall-Street.ro

BNR are cea mai spectaculoasă conducere din istorie, după ce Parlamentul a votat componența noului Consiliu de Administrație. Chiar dacă reconfirmarea lui Mugur Isărescu pe poziția de guvernator a luat ochii publicului și ai presei, lucruri extrem de interesante se întâmplă în spatele celui mai longeviv șef de bancă centrală din lume, scrie capital.ro.

În noul CA al BNR sunt două nume surpriză, două personaje care aduc de altfel o premieră. Vorbim practic despre cei mai tineri membri din istoria Consiliului de Administrație al BNR.

Dar să vedem cine sunt aceste personaje. Primul este Cristian Popa (USR),  directorul de investiții al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România. Are doar 32 de ani. Al doilea personaj este Csaba Balint, 33 de ani, analist șef al OTP Bank.

Colegii lor din exclusivistul grup CFA România au emis și o poziție oficială în legătura cu noul CA al BNR. Adrian Codirlașu,  președintele Asociației CFA România a declarat: „Este pentru prima dată când doi dintre membrii Consiliului de Administrație al BNR sunt și deținători ai certificării CFA® (Chartered Financial Analyst) și membri ai Asociației CFA România. Cristian Popa și Csaba Balint sunt cei doi membri ai asociației noastre care iși vor începe mandatul în toamna acestui an. Dorim să uram succes tuturor membrilor Consiliului de Administrație al BNR și suntem siguri că deciziile ce vor fi luate de aceștia vor fi în beneficiul dezvoltării economiei României și a societății românești în ansamblu” .