Bitcon, scădere dramatică! Pe minus cu 10 miliarde de dolari

Bitcoin a scăzut brusc aseară, sub nivelul de 10.000 de dolari.  Pierderea a fost de peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea sa în numai o oră. Și asta în urma audierii unui director al Facebook în Congresul american în legătură cu planul de lansare a criptomonedei Libra, potrivit The Independent.

Pierderea înseamnă că bitcoin a pierdut peste un sfert din valoarea sa în ultimele şapte zile.  Vorbim practic de  sfârşitul unei lungi perioade de creştere, care a început în 2019.

David Marcus, director al Facebook însărcinat cu proiectul Libra, a fost audiat într-o comisie a Congresului American.

Pe parcursul a doar o oră, după audiere, bitcoin s-a depreciat cu aproape 1.000 de dolari, ceea ce a şters peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea totală a monedei virtuale.

Actualul preţ al bitcoin, de circa 9.500 de dolari pe unitate, este totuşi cu mult peste nivelul de la începutul anului, când moneda era tranzacţionată la sub 4.000 de dolari pe unitate.  Cu mult însă sub un maxim de aproape 20.000 de dolari, atins la sfârşitul anului 2017.

În timpul audierii, senatorii americani din comisie i-au spus lui Marcus că Facebook ”îşi face iluzii” dacă crede că oamenii vor avea încredere să îi încredinţeze banii lor.

Unii senatori şi-au exprimat chiar îngrijorarea că criptomoneda Libra ar putea fi folosită de organizaţii ilegale pentru a facilita spălarea de bani sau chiar finanţarea activităţilor teroriste.

După audiere, Marcus a scris pe Twitter că criptomoneda nu va fi lansată înainte să fie eliminate îngrijorările autorităţilor de reglementare.