23 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bilete online pentru muzeele MNAR

Foto: news.ro

Muzeul Naţional de Artă al României şi Booktes.com au pus la dispoziţia publicului din 1 aprilie posibilitatea achiziţionării de bilete din mediul online, pentru galeriile permanente de la sediul central, muzeele satelit, dar şi pentru expoziţiile temporare în termen.

Prin intermediul acestui serviciu, MNAR doreşte să faciliteze accesul publicului larg, într-un mod rapid şi confortabil. Mai mult, biletele astfel cumpărat în acest fel  vor fi valabile până la finalul anului 2021 pentru Galeriile permanente şi muzeele satelit, respectiv până la finalul perioadei pentru expoziţiile temporare.

Cu ajutorul acestui sistem, se dă posibilitatea planificării din timp a vizitei cu prietenii, cu familia şi susţine chiar transformarea unei vizite la MNAR într-un cadou inedit de oferit celor dragi.

„În procesul demarat de MNAR de transformare digitală, ne asumăm misiunea de a  permite accesul tuturor la cultură şi cunoaştere în era digitală. În continuare, ne dorim să fim mai aproape de public şi să aducem oamenii mai #AproapedeArtă, concept pe care l-am lansat chiar la începutul pandemiei. Încurajăm publicul să cumpere bilete online şi le oferim posibilitatea de a face cadouri celor dragi / o vizită la muzeu. Este o idee care prinde contur din ce în ce mai bine în relaţia noastră cu publicul, mulţi dorind să facă astfel de surprize celor dragi. Ne bucurăm să primim deja multe solicitări din partea companiilor, care îşi propun să ofere angajaţilor vouchere culturale, achiziţionate online, ca pachete de vizitare a muzeelor MNAR”, a spus Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

De asemena, biletele online sunt accesibile atât pe site-ul MNAR – https://www.mnar.arts.ro/tarife – cât şi direct din platforma Booktes.com, la categoria muzee şi Muzeul Naţional de Artă al României.

Odată biletul cumpărat şi primit pe e-mailul vizitatorului, acesta se prezintă la intrarea în muzeu pe telefon/dispozitiv, fiind scanat pentru validare. Nu este necesar ca  vizitatorul să prezinte biletul în format tipărit.

Pentru primele două săptămâni de la introducerea facilităţii, la fiecare bilet cumpărat online, se acordă o vizită gratuită în cadrul expoziţiei temporare “Piranesi. Arhitecturi şi Fanstasme”, deschisă până la 25 aprilie.