Bilanț tragic după uraganul Dorian! Vezi anunțul premierului din Bahamas

Peste 2.500 de persoane sunt considerate dispărute după ce uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas. Premierul Hubert Minnis a spus că numărul actual al morților rămâne de 50, dar acesta ar putea crește. Foto: Mediafax

Peste 2.500 de persoane sunt considerate dispărute după ce uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas, scrie Mediafax. Acest bilanț tragic a fost anunțat de premierul Hubert Minnis. Într-un interviu televizat, acesta a declarat că numărul actual al morților rămâne de 50. Totuși, pentru că sunt foarte multe persoane dispărute, bilanţul deceselor ar putea creşte.

Premierul Hubert Minnis a adăugat că Guvernul din Insulele Bahamas va fi transparent şi va oferi rapid informaţii despre situația existentă. Serviciile de urgenţă au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care şi-au evacuat locuinţele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.

Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas în data de 1 septembrie, fiind încadrat la categoria 5. Astfel, Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic care a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră.