5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bihor: Peste 25 de tone de deşeuri, îmbrăcăminte şi încălţăminte, oprite la intrarea în ţară

Peste 25 de tone de îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate au fost oprite, la intrarea în ţară, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Borş II din judeţul Bihor. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare, potrivit news.ro.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a unor mijloace de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.
”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, îmbrăcăminte şi încălţăminte, de la diferite societăţi comerciale din Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.
În urma verificărilor s-a constatat că mijloacele de transport erau încărcate cu 25.740 kg de deşeuri, constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.
Print Friendly, PDF & Email