26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Berlinala va avea loc cu prezenţă fizică, la 50% capacitate, fără petreceri sau recepţii

Foto: News.ro

 

Organizatorii Festivalului de Film de la Berlin au confirmat că a 72-a ediţie va avea loc cu prezenţă fizică, în perioada 10 – 20 februarie, dar fără petreceri ori recepţii şi sălile de proiecţii vor fi ocupate la o capacitate de  50%.

 Prin intermediul unui comunicat organizatorii au transmis: „În urma celor mai recente hotărâri ale Guvernului Federal li al Senatului Berlinului, măsurile anterioare de igienă şi securitate au fost înnoite, astfel că festivalul din 2022 va putea fi organizat cu prezenţă fizică ca eveniment 2G (obligativitatea purtării măştii şi a prezentării unui rezultat negativ la test Covid-19). Berlinala a dezvoltat un nou concept. Focusul, anul acesta, va fi pe proiecţiile din spaţiile Berlinalei. Sănătatea şi siguranţa publicului la toate evenimentele şi respectarea reglementărilor actuale de igienă rămân prioritatea noastră principală”.

Ministrul german al Culturii, Claudia Roth, a declarat: „Vrem ca Berlinala să aibă loc şi, în conformitate cu deliberările, putem realiza asta. Vrem ca festivalul să transmită un semnal întregii industrii a filmului, cinematografelor şi cinefililor şi culturii, ca întreg. Avem nevoie de cinema, avem nevoie de cultură. Desigur, în aceste vremuri, asta poate fi făcut doar cu anumite renunţări şi cu o grijă constantă. Situaţia pandemiei este dinamică, iar Berlinala se adaptează provocărilor ce rezultă din ea”.

De asemenea, programele European Film Market, Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents şi World Cinema Fund vor avea loc online.

Actriţa franceză Isabelle Huppert, cunoscută din filme precum „Elle” şi „Sauve qui peut (la vie)”, va fi recompensată la Festivalul de Film de la Berlin cu Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate.

Totodată, în cadrul festivalului va avea loc şi premiera celui mai recent film în care a jucat, „About Joan/ Joan Verra”, regizat de Laurent Larivière.

În săptămânile următoare vor fi anunţate şi filmele selectate în festival.

Ediţia din 2021, la care marele câştigător a fost „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” al lui Radu Jude, a avut loc în două etape, cu gala de premiere amânată pentru luna iunie.

Print Friendly, PDF & Email