Bebelușii sunt puși în pericol! Alimentele din comerț conțin un nivel ridicat de zahăr

Foto: agerpres.ro

Produsele alimentare pentru bebeluși disponibile în comerț reprezintă o reală problemă. Organizația mondială a sănătății (OMS) propune revizuirea anumitor criterii cu privire la alimentaţia nou-născuţilor. Potrivit agerpres.ro, produsele conțin adesea foarte multe zaharuri, iar informațiile de pe etichete creează multe confuzii.

Biroul Regional pentru Europa al OMS a studiat aproximativ 8.000 de produse din comerț în peste 500 de magazine din oraşe precum Viena, Sofia, Haifa şi Budapesta.“În cazul a aproximativ jumătate dintre produsele examinate (…), peste 30% dintre calorii provin din zaharuri totale, iar circa o treime din alimente conţin zahăr adăugat sau alţi îndulcitori”, a precizat membrul biroului.

În 2018, OMS a avertizat asupra creşterii numărului persoanelor obeze şi supraponderale în rândul europenilor. De altfel, o treime din produsele analizate conține zahăr. În cazul a 18% până la 57% dintre aceste alimente, peste 30% dintre calorii provin din zaharuri.

Organizația recomandă ca alimentaţia copiilor cu vârsta între şase luni şi doi ani să se bazeze pe alimente preparate la domiciliu, ce conțin substanțe nutritive.