Bătaie de joc și umilință maximă! Cum se circulă acum pe liniile speciale care înlocuiesc tramvaiul 41

Bucureștenii așteaptă zeci de minute în stații autobuzele 641 și 642. Foto: g4media.ro

Aglomerație și înghesuială de nedescris în autobuzele care înlocuiesc tramvaiul 41! Jurnaliștii de la g4media.ro scriu că oamenii sunt nevoiți să aștepte zeci de minute în stații liniile speciale 641 și 642. Mai mult decât atât, unul dintre dispecerii societăţii de transport (STB) spune că numărul autobuzelor suplimentate este insuficient. Sunt doar 50, dintre care 30 fac traseul tramvaiului 41 cap coadă (linia 641), iar 20 doar pe jumătate (linia 642).

Un bucureștean a filmat într-o stație aflată pe traseul tramvaiului 41. În imagini se vede cum zeci de oameni aşteaptă să vină următorul autobuz. Și asta  pentru că nu au mai putut să urce în autobuzul 641, unul arhiplin.

Pasagerul nemulţumit spune că: „Din păcate disprețul STB pentru călători continuă sa se manifeste pe liniile 641/642. Un număr semnificativ de călători este adus in stațiile Piața Crângași si Ceahlău de către autobuzele 642 ce au capăt de linie sub Podul Grant. Acești călători sunt apoi preluați din acele stații de către prea puține autobuze 641 spre Casa Presei rezultând aglomerație extremă si timpi foarte mari de așteptare. Nu pot găsi nicio rațiune pentru care STB se ambiționează să opereze linia 642 la o frecvență superioară liniei 641, cand, de fapt, ar trebui să fie invers.”

Unul din dispecerii STB a oferit explicații.  „Se întâmplă acest lucru pentru că nu au suplimentat linia care trebuie şi cum trebuie. Ei au mers pe premisa că de la Ghencea până la Podul Grant se circulă cel mai mult şi că de la pod încolo, este liber. Au suplimentat linia tramvaiului 41 cu 50 de autobuze dintre care pe 30 le-au băgat pe linia lungă cap coadă -641, linia tramvaiului 41, şi 20 de maşini pe linia scurtă – 642 care merge de la Ghencea până la pod. Unde au greşit? Toate cele 50 de autobuze trebuiau băgate pe linia lungă. Nu pe jumătate. Toate 50, plus suplimentate cu încă vreo 10. Ei au făcut aşa peste noapte pentru că primăria generală le-a spus „Domnule e aglomerat, uitaţi.. mai suplimentaţi”. Vă daţi seama că ce au făcut ei nu are nicio logică. Normal trebuiau să lase pe linia lui 641, 50 de maşini, de la Piața Presei până la capăt”, a spus dispecerul STB.

Potrivit unor surse din interiorul conducerii, STB neagă orice necorelare ale celor două linii de autobuz înfiinţate special pentru a-i prelua pe călătorii obişnuiţi să circule cu tramvaiul 41. Asta pentru că în teren ar exista permanent angajaţi ai companiei denumiţi „impegaţi de mişcare”. Aceștia ar monitoriza cele două linii înfiinţate de curând și  atunci există aglomerări de pasageri în staţii, ei ar comunica problemele dispecerilor aflaţi la capăt de linie pentru a suplimenta numărul autobuzelor.

Linia tramvaiului 41 este închisă până pe 31 august din cauza reparaţiilor care au loc la calea de rulare.