13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bărbaţi, surprinşi când sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic

Patru bărbaţi au fost surprinşi în flagrant, noaptea trecută, în timp ce sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic din Galaţi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), potrivit Agerpres.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operaţiuni Speciale, au organizat în cursul nopţii de joi un flagrant, surprinzând patru bărbaţi care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic din municipiul reşedinţă.

În urma flagrantului, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi au efectuat, azi dimineaţă, pe raza judeţului, 14 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase şi neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice şi alte bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100.000 lei, precum şi suma de 6.000 euro şi 80.000 lei.

Cele 8 persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.