Banca Naţională a României lansează monede din aur şi alamă de colecție

Foto: news.ro

Banca Naţională a României va lansa, pe data de 28 octombrie, în circuitul numismatic, monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Regina Maria, potrivit news.ro.

Vor fi emise 500 de monede din aur şi 50.000 de monede din alamă pentru colecţionare. Mai mult, cinci milioane de monede din alamă vor intra în circulaţie.

O monedă din aur pentru colecţionare, cu diametrul de 35 mm şi greutate de 31,1 grame, va avea valoarea de 500 de lei, iar cea din alamă, cu diametru de 23,75 mm şi greutate de 6,1 grame, 50 de bani.

Monedele vor fi inscripţionate „ROMANIA”, de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte.

Aversul monedei din aur îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria care vizitează trupele române pe front, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare îi va prezenta tot pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României, anul de emisiune „2019” şi litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul reginei Maria şi inscripţia în arc de cerc ,,REGINA MARIA”.

Preţurile de vânzare sunt: 9.550 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 9,50 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.