5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Avertismentul MAE pentru românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bosnia şi Herţegovina

Foto: news.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că autorităţile din acest stat au emis, pentru perioada 16-20 ianuarie 2023, un cod roşu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului, pericol de inundaţii şi alunecări de teren, cele mai afectate zone fiind Herţegovina, regiunile Sarajevo – Romanija şi Podrinje, potrivit news.ro.

Începând cu seara zilei de joi, 19 ianuarie 2023, odată cu scăderea temperaturii, ploaia se va transforma în ninsoare, ducând la creşterea bruscă a stratului de zăpadă, în special în regiunea Sarajevo-Romanija.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 şi +38733214022, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bosnia şi Herţegovina: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor web http://sarajevo.mae.rohttp://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Print Friendly, PDF & Email