Avertisment: schimbările climatice pot genera migraţie în masă

David Attenborough, naturalist și om de televiziune a declarat că schimbările climatice vor face ca regiuni din Africa să devină de nelocuit și acest lucru poate  cauza o migraţie în masă. Pentru a evita o astfel de problemă, el consideră că trebuie luate măsuri dure, inclusiv descurajarea folosirii avioanelor ca mijloace de transport. Marti, 9 iulie, David Attenborough a fost prezent în cadrul unei ședinte  care reunea Comitetul de Afaceri, Energie și Strategie Industrială din Camera Comunelor, conform jurnaliștilor de la BBC.

În cadrul sedinței el a facut mai multe declarații. În una din ele, Attenborough sugerează că guvernele ar trebui să aplice măsuri mai radicale chiar dacă poate acestea nu vor fi primite cu bucurie  de oameni la început.

Un exemplu pe care el l-a dat are în vedere creșterea prețurilor pentru biletele de avion. Attenborough încercat să le explice parlamentarilor aflați la acea ședința că recifele de corali se decolorează din cauza încălzirii apelor. De asemenea, a venit cu o previziune legată de următorii 20-30 de ani, avertizând că lumea se va confrunta cu un “colaps ” ca  urmare a schimbărilor climatice.

Celebrul naturalist în vârstă de 93 de ani  și-a exprimat părerea  critică la adresa guvernelor  sceptice cu privire la problemele climatologice.

Attenborough a mai declarat: „Toată lumea trebuie să îşi joace rolul în lupta împotriva schimbărilor climatice”, iar asta ar implica decizii dure. El a mai spus că taxele pentru zboruri sunt destul de mici și vede ca o soluţie descurajarea folosirii acestui mijloc de transport.