26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Autostrada de Centură a Capitalei: A început montarea secțiunii centrale a pasajului principal, peste A2

Foto: Captură Facebook/Sorin Grindeanu

Primele grinzi ale secțiunii centrale a pasajului principal al Autostrăzii de Centură A0 a Capitalei peste A2 au fost montate în noaptea de luni spre marți, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Aceste lucrări sunt programate să dureze 4 nopți consecutiv, în perioada 16-20 mai, timp în care circulația va fi închisă pe ambele sensuri ale A2, în intervalul orar 22.00-05.00.

„Primele grinzi ale secțiunii centrale a pasajului principal al A0 Sud peste A2 au fost montate în această noapte! Pentru punerea pe poziție a grinzilor s-a folosit o macara de 250 de tone. Secțiunea este formată din 6 perechi de grinzi metalice cu o lungime de 36 de metri și o greutate de aproximativ 40 de tone. Grinzile sunt confecționate în România de o companie românească”, a  scris ministrul, pe pagina personală de Facebook.

Este important de menționat că lucrările sunt programate să dureze 4 nopți consecutiv, în perioada 16 -20 mai, timp în care circulația va fi închisă pe ambele sensuri ale A2, în intervalul orar 22.00-05.00.

„Săptămâna trecută a fost montat eșafodajul necesar sprijinirii grinzilor secțiunii centrale până la fixarea definitivă a acestora pe poziție. În urmă cu două săptămâni au fost montate cele 24 de grinzi metalice ale celor două deschideri laterale ale pasajului.

Toate operațiunile de fixare pe poziție și de tratare anticorozivă a elementelor tablierului metalic urmează sa fie finalizate până la începutul lunii iunie.

Pentru structurile construite pe loturile 1 și 2 ale A0 Sud se vor monta în total 1.460 de grinzi metalice și de beton”, mai afirmă Grindeanu.

Potrivit ministrului, lucrările pe ambele loturi se desfășoară conform graficului înaintat de constructorul turc.

Lotul 1:  se referă la  sectorul Glina – Vidra (16,93 km) stadiul fizic este de 36,77%.
Lotul 2: se referă la sectorul  Vidra – Bragadiru (16,30 km), stadiul fizic este de 55,71%.

Cele două loturi  ar trebui să fie finalizate în 2023.

Print Friendly, PDF & Email