Autoritățile intervin! Primăria Hunedoara amendată pentru deșeurile de la marginea orașului

Gunoaiele au fost aruncate la marginea municipiului Hunedoara. Foto: adevarul.ro

Garda de mediu a amendat Primăria Hunedoara cu 15.000 lei pentru abandonarea deșeurilor vegetale la marginea municipiului. Potrivit adevarul.ro, firma de salubritate care ar fi trebuit să se ocupe de curățarea zonei a fost reclamată pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

Mai multe postări pe rețelele de socializare ale localnicilor au dus la sesizarea Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu. „Echipa a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deşeurilor stradale şi a deşeurilor vegetale a abandonat aceste deşeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau şi deşeuri municipale amestecate, dar deşeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă.”, a spus un reprezentant al Gărzii de Mediu.

În urma controlului efectuat, comisarii au dispus mai multe măsuri de remediere a neregulilor, printre care eliminarea depozitelor necontrolate de deşeuri, identificarea spaţiilor pentru depozitarea deşeurilor din construcţii sau a deșeurilor vegetale.