23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Australia nu a primit cele 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca promise de UE

Foto: Profimedia Images

Autoritățile din Canberra au anunțat că nu au primit nici acum cele peste 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca promise de Uniunea Europeană, ceea ce a afectat campania de imunizare la nivel național, potrivit digi24.ro.

Autoritățile australiene se angajaseră să administreze cel puțin 4 milioane de doze de vaccin anti-Covid până la finalul lunii martie, însă au reușit să vaccineze puțin pe 850.000 de persoane, după ce Uniunea Europeană a blocat un transfer de vaccinuri către Australia.

La începutul lunii martie, UE s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19, pentru a opri transferul a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca din Italia spre Australia.

„Eram programați să primim peste 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca , dar care nu au ajuns nici acum în Australia din cauza unor probleme privind transportul”, a declarat ofițerul medical Michael Kidd pentru Sky News.

Australia a început vaccinările mult mai târziu față de alte țări, din cauza numărului scăzut de cazuri, înregistrând puțin sub 29.400 de cazuri COVID-19 și 909 decese de la începutul pandemiei. Dar întârzierea dozelor de AstraZeneca încetinește ritmul campaniei de vaccinare.