22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Australia a anunţat că se va alătura SUA şi va boicota JO de la Beijing

Foto: news.ro

Australia a anunţat că se va alătura SUA într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022, potrivit news.ro.

Prim-ministrul Scott Morrison a spus că a luat această decizie ca răspuns la încălcarea drepturilor omului în provincia Xinjiang din China şi la “multe alte probleme pe care Australia le-a ridicat în mod constant”. Sportivii vor participa jocuri, a adăugat el.

Morrison a spus că “nu este o surpriză” faptul că Australia s-a alăturat boicotului, având în vedere că relaţiile cu China s-au deteriorat în ultimii ani.

El a acuzat China că respinge oportunităţile de îmbunătăţire a relaţiilor, insistând că Australia rămâne deschisă discuţiilor bilaterale.

Ambasada Chinei în Australia a răspuns astfel la această decizie: “Munţii nu pot opri curgerea râului în mare. Succesul Australiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing depinde de performanţa sportivilor australieni, nu de prezenţa oficialilor australieni şi de poziţiile politice ale unor politicieni australieni”.

Aceasta a adăugat că vina pentru starea actuală a relaţiilor China-Australia ţine direct de partea australiană.

Comitetul Olimpic Australian a declarat că sprijină decizia guvernului său, dar doreşte să asigure siguranţa celor aproximativ 40 de sportivi australieni care vor participa la competiţia care va avea loc între 4 şi 20 februarie 2022.

Print Friendly, PDF & Email