Au reînceput lucrările la Stația Regională de Supraveghere a Radioactivității Mediului, de la Babele

În 2006, Primăria Bușteni a dat în folosință, cu titlu gratuit, terenul pe care s-a început construirea clădirii stației de monitorizare a radioactivității. Foto: ziarulprahova.ro

Investiția Ministerului Mediului, prin intermediul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, va fi continuată pe Platoul Bucegi, lângă Babele. Agenția a lansat licitația pentru continuarea construirii clădirii Stației Regionale de Supraveghere a Radioactivității Mediului în zona cabanei Babele.

Potrivit ziarulprahova.ro, viitorul constructor trebuie să realizeze atât lucrări de structură, electrice la interior și exterior, finisaje, instalații termice și utilități, cât și reabilitarea termică. Fondurile, estimate la 1,3 milioane de lei, au fost alocate de Ministerul Mediului.

Investiția este necesară pentru că stația este atât de nivel regional, cât și național și european. Mai mult, aceasta contribuie la depistarea activităților aerosolilor atmosferei, a depunerilor atmosferice, vegetației, solului și apei și a radioactivităților de mediu.

Stația de la Babele a ajuns pe lista de priorități a Ministerului Mediului după explozia centralei nucleare de la Fukushima – Japonia, când a fost depistat iod radioactiv în atmosferă, la mii de kilometri depărtare de România.