Au început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei

Foto: Hotnews

Primăria Capitalei a început să lucreze la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, între bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței. De fapt aceasta reprezintă continuarea pistei de pe Calea Victoriei pentru ca cei care circulă cu biciclete  să poată ajunge cu ușurință  de la Piața Victoriei până la Piața Națiunile Unite pe o bandă dedicată, conform hotnews.ro.

Această pistă se află pe carosabil și va fi delimitată  cu borduri de benzile de circulație. Proiectul pentru pistă a fost creat de Compania Municipală Managementul Traficului, iar lucrările sunt efectuate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje. Cât privește costurile acestor lucrări se pare că proiectarea și execuția vor însuma 1,2 milioane de lei, după  cum a spus Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea.

Perioada de finalizare a pistei  de pe Calea Victoriei este prevăzută să fie de  30 de zile. Pentru a putea să realizeze această pistă se va restricționa circulația  pe banda 3 a sensului de mers  dinspre Bd. Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulație pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulație pe sensul dinspre Splaiul Independenței, până la intersecția cu Str. Mihai Vodă.

Cât privește pistele de pe Splai și Bd. Regina Elisabeta, lucrările pentru ele  vor începe de îndată ce se va obține avizul de la Poliția Rutieră, iar deocamdată nu se poate da un termen clar pentru acestea. ”Pe Splai sunt lucrările Apa Nova la colectorul principal. Până nu se finalizează nu putem începe și noi fiindcă am ocupa două benzi de circulație și am bloca traficul”, a explicat Marius Coaje.

Foto: Hotnews
Conform  proiectului, traseul pistei de biciclete ar fi următorul:
– Calea Victoriei (între B-dul Elisabeta și Splaiul Indepedenței)
– B-dul Elisabeta si B-dul Kogălniceanu (între Calea Victoriei și Piața Operei)
– Splaiul Independenței (între Pod Națiunile Unite și Pod Grozăvești).