Au furat nisip de pe plajă și riscă șase ani de închisoare

Șase ani de închisoare! Atât riscă un cuplu din Franța, care a fost prins cum fura nisip de pe o plajă celebră din Italia. Potrivit stirileprotv.ro, respectivul cuplu francez a fost surprins de polițiști cum transporta 40 de kilograme de nisip de pe o plajă din Sardinia.

Cei doi le-au declarat polițiștilor că voiau să ia acasă nisipul drept suvernir și că nu au realizat că acest gest reprezintă o infracțiune. Acum francezii riscă între 1 și 6 ani de închisoare pentru furt. Ei sunt acuzați că și-au însușit un bun public. Cei doi aveau ascunse în mașină 14 sticle de plastic pline cu nisip luate de pe o plajă din Chia, aflată în sudul Sardiniei. Descoperirea a fost făcută chiar când se pregăteau să urce pe un feribot spre Toulon, Franța.

„Plajele cu nisip sunt una dintre cele mai populare atracții din Sardinia. Sunt două amenințări: una este eroziunea, care este parțial un fenomen natural și parțial indus de creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor clinatice, iar a doua amenințare sunt turiștii care fură nisipul”, a spus Pierluigi Cocco, specialist pe probleme de mediu și rezident în Cagliari, capitala Sardiniei.