Au fost restituite taxele auto pentru 1,91 milioane de români

Foto: stirileprotv.ro

Ministerul Finanțelor, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a restituit taxe auto în valoare de 6,16 miliarde de lei tuturor românilor care au depus documentația completă.

Potrivit Agerpres, din anul 2017, 1,91 milioane de persoane au solicitat restituirea de taxe auto (taxa auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu).

Astfel, începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate. „Menţionăm că, ANAF are în atenţie şi cererile ale căror documentaţii sunt incomplete. Acestea vor fi soluţionate, pe măsură ce contribuabilii notificaţi vor transmite către Agenţia Fiscală clarificările solicitate”, se precizează într-un comunicat al ANAF.

Guvernul a aprobat pe data de 12 iunie suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limită anunţat atunci fiind 30 iunie.