22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Au crescut din nou emisiile de CO2 în cele mai bogate țări ale lumii

Foto: Getty Images

Emisiile de carbon au revenit la niveluri mari, iar ponderea acestora a crescut din nou în cele mai bogate 20 de națiuni din lume, potrivit raportului anual privind transparența climatică, care este realizat în conformitate cu Convenția Cadru a ONU privind Schimbările Climatice, potrivit digi24.ro.

Raportul spune că emisiile de CO2 vor crește în acest an cu peste 4% în țările care fac parte din G20, după ce au scăzut cu 6% în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19,.

China, India și Argentina vor depăși nivelurile de emisii de dioxid de carbon pe care le-au atins în 2019. De asemenea, autorii raportului subliniază că utilizarea continuă a combustibililor fosili subminează eforturile de reducere a temperaturilor.

În prezent, lumea se confruntă cu o temperatură medie globală mai caldă cu aproximativ 1,1 grade Celsius față de perioada preindustrială, ceea ce face ca limitarea creșterilor viitoare ale temperaturii să fie extrem de dificilă.

Există așteptări ca atât India, cât și China să prezinte noi planuri naționale privind reducerea emisiilor înainte de reuniunea de la Glasgow, ceea ce ar putea da un impuls semnificativ încercărilor statelor lumii de a menține obiectivul de creștere a temperaturii medii globale sub pragul de 1,5 grade Celsius.

Print Friendly, PDF & Email