Atenționare cod galben de instabilitate atmosferică

Atenționare de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 3 septembrie, începând cu ora 13 și până în data de 4 septembrie la ora 10, manifestare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, potrivit site-ului meteoromania.ro

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Pentru ziua 4 septembrie, in intervalul orar 10 – 23 există și o altă informare meteorologică, fenomenele vizate fiind cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului, răcire. Zonele afectate sunt Carpații Meridionali și de Curbură, sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și nordul Olteniei și al Munteniei unde va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Conform aceleași atenționări, temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.