3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ateneul Naţional din Iaşi: Marţi – evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu

Foto: Agerpres

Marți, 15 iunie, Ateneul Naţional din Iaşi organizează marţi o serie de evenimente omagiale şi comemorative care vor fi  dedicate lui Mihai Eminescu.

Prin urmare, începând cu ora 10,00, în faţa Ateneului va avea loc un atelier de creaţie, organizat în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale şi Design, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte “George Enescu” din Iaşi. Mai exact, studenţii Facultăţii vor desena clădiri emblematice în care a locuit sau şi-a desfăşurat activitatea Mihai Eminescu, care încă se regăsesc, arată organizatorii.

“Desenele tinerilor studenţi vor alcătui o expoziţie itinerantă, ce va putea fi vizitată atât la sediul Ateneului, cât şi în alte locaţii din ţară sau din străinătate”, a declarat managerul Ateneului ieşean, Andrei Apreotesei.

 Începând de la ora 10,30, la Capela Artiştilor Ateneului, va avea loc o slujbă de pomenire a poetului Mihai Eminescu.

Totodată, vor fi prezentate şi două obiecte de cult, restaurate de părintele Andrei-Vlad Chiriac, un antimis vechi de peste 50 de ani, cu semnătura patriarhului Justinian, şi un prapur bisericesc, cu o vechime de peste 100 de ani. Cele două obiecte fac parte din patrimoniul Ateneului Naţional din Iaşi şi se vor regăsi în expoziţia permanentă din Capela Artiştilor.