Atac informatic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp. Vezi detalii

Foto: time.com

WhatsApp a depus o plângere penală împotriva firmei tehnologice israeliene NSO Group, aceasta fiind acuzată de folosirea serviciului de mesagerie pentru a spiona mai mult de 100 de jurnalişti şi de activişti în domeniul drepturilor omului, potrivit Agerpres.

În aprilie-mai a fost detectat un tip nou de atac cibernetic foarte sofisticat care exploatează o vulnerabilitate în funcţia de apeluri video a aplicaţiei. Atunci când un telefon vizat sună, atacatorul transmite în mod secret un virus pentru a infecta telefonul cu un program-spion, a explicat Will Cathcart, directorul WhatsApp.

Mai mult, WhatsApp acuză că într-un interval de 14 zile, peste 1.400 de dispozitive au fost atacate în 20 de ţări.

Astfel, se cere o interdicţie permanentă care să blocheze accesul NSO la sistemele WhatsApp şi la cele ale companiei sale mamă, Facebook. Gigantul social media le-a cerut de asemenea guvernelor şi companiilor să facă mai mult pentru a-i apăra pe utilizatori de atacuri similare.

WhatsApp lucrează împreună cu grupul de cercetare Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto pentru a identifica victimele atacurilor.