19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Astăzi Parlamentul votează învestirea Guvernului Cîțu

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Astăzi Camera Deputaților și Senatul  se reunesc în plen, de la ora 16:00, pentru a va vota învestirea Guvernului Cîțu, conform digi24.ro.

Ieri, Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a declarat că în opinia sa PNL va vota noul Executiv. Însă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîțu. Prin intermediul acesteia îi solicitau să schimbe cei șapte miniștri propuși care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate. De asemenea, social-democrații i-au mai cerut lui Cîțu să numească un ministru al Sănătății care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul infecției cu noul coronavirus.

Ludovic Orban a oferit o replică afirmând că sub nicio formă Florin Cîțu nu va propune alți miniștri, în locul celor avizați negativ.

Cei de la PSD a reacționat rapid transmițând liberalilor să nu lipsească din plenul reunit de joi și să voteze pentru învestirea Guvernului Cîțu. Ei au mai spus că, potrivit declarațiilor liberalilor, PNL are majoritatea pentru învestirea noului Executiv, prin urmare trebuie să lase deoparte „calculele politice meschine”.

Cât privește USR, Dan Barna a oferit următoarea declarație „România are nevoie de un guvern stabil” și „cu puteri depline”, deși „avem în continuare rezerve față de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîțu”.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a spus că formațiunea pe care o reprezintă va vota pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns