Astazi are loc ședința CSAT. Pe agendă raportul MAI şi crimele din Caracal

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi membri ai Executivului se vor întâlni  astazi, 30 iulie la ora  ora 13.00, la Cotroceni, în şedinţa CSAT, pentru a analiza raportul MAI şi datele cu privire la crimele din Caracal, conform unui comunicat g4media.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la  finalul săptămânii trecute că în  cadrul şedinţei CSAT se va dezbate și cazul de la Caracal.

“Nu mă voi pronunța pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a afirmat, duminică, şeful statului.

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri, preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de demisia lui Ionel Vasilca din funcția de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Săptămâna trecută, șeful statului a convocat această şedinţă a CSAT. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţase joia trecută, în contextul discuţiilor despre rectificarea bugetară, că săptămâna aceasta va avea loc o şedinţă a CSAT. El susţinea că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea adopta acest proiect o săptămână mai târziu.

Membrii Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt: preşedintele Klaus Iohannis – preşedinte al Consiliului, premierul Viorica Dăncilă – vicepreşedinte al Consiliului, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Mihai Şomordolea.

Este prima şedinţă a CSAT la care participă noii miniştri,  de Interne, Nicolae Moga şi de Externe, Ramona Mănescu. Ultima şedinţă a CSAT a avut loc la sfârşitul anului trecut.