17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore, suspendat din funcţie

Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore a fost suspendat din funcţie până finalizarea cercetărilor de către organele abilitate, potrivit unui punct de vedere al Primăriei Sectorului 4.

Pe data de 14 iulie 2021, autoritatea locală a luat la cunoştinţă despre un posibil abuz comis de asistentul maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia.

DGASPC Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal, a instituit protecţia lor în regim de urgenţă la unul din centrele aflate în subordine şi l-a suspendat din funcţie pe asistentul maternal.

Mai mult, a fost sesizată Poliţia şi a fost informată Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, se mai arată în punctul de vedere.

Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor de către asistentul maternal.

Print Friendly, PDF & Email