Artiștii se revoltă împotriva „mutilării” parcului Cișmigiu

Foto: sectorul1news.ro

Mai mulți artiști și activiști de mediu se tem de o nouă intenție a primăriei de a reamenaja parcul Cișmigiu. Potrivit stirileprotv.to, aceștia sunt preocupați de faptul că parcul ar putea fi mutilat.

Ei vor să atragă atenţia în mediul online că cel mai vechi parc din Bucureşti trebuie modernizat într-un mod responsabil şi cu mare grijă faţă de natură.

Așadar, actori precum Victor Rebengiuc şi Marius Manole au dezvăluit amintirile care îi leagă de acest simbol al Capitalei: „Cișmigiul trebuie să fie o emblemă de frumuseţe, de curăţenie şi de aer proaspăt al Bucureştiului. Aşa, cum a fost el în trecut. Înainte de a încăpea pe mâini nepricepute şi minţi întortocheate”.

Proiectul care îi provoacă pe toţi cei care iubesc Cismigiul să-şi povestească amintirile frumoase legate de el poartă denumirea de “Cişmigiu, mon amour”. Activiştii de mediu, care au lansat această campanie, nu sunt de acord cu amenajarea propusă de Primăria Capitalei.

Mai mult, zece artişti şi persoane influenţe în mediul online urmează să distribuie clipuri în care vorbesc despre parcul, simbol din Bucureşti.

Primăria Capitalei a respins acuzaţiile şi a transmis că în parcul Cişmigiu „nu se propun spaţii comerciale noi, vor fi reamplasate doar cele deja existente şi nu vor fi defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantari noi”.

Autoritățile spun că vor reabilita foişorul din parcul Cişmigiu, dar şi celebrul pod de nuc, aflat în centrul parcului. În plus, vor fi consolidate malurile lacului şi debarcaderul, dar şi fântâna din centrul lacului mare.