Arenele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf prind viață! Iată cum arată

Compania Naţională de Investiţii a publicat imagini noi de pe şantierele celor trei stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, ce vor fi incluse pe lista gazdelor pentru EURO 2020. Jurnaliștii de la Prosport prezintă situația în care se află în acest moment cele trei arene, la aproximativ un an de distanță de startul turneului final.

Astfel, reconstrucţia stadionului Steaua rămâne cel mai avansat obiectiv care face parte din proiectul pentru participarea Bucureştiului la Campionatul European 2020. Lucrările au început în luna august a anului trecut.  Arena construită în anii ’70 a fost pusă la pământ, s-a turnat fundaţia, iar acum noul stadion începe să prindă formă. Vicepremierul Daniel Suciu a declarat că până la finalul anului va fi montat inclusiv acoperişul.

Mai jos, vă prezentăm în ce stadiu sunt lucrările în momentul de față la cele trei arene.

Stadionul Steaua

Capacitate: 31.254 locuri
Cost: 64.5 milioane de euro
Stadiul: au fost montate gradenele pe inelul 1, la peluze şi tribuna a 2-a, iar pentru inelul doi sunt montaţi aproape toţi stâlpii.


Stadionul Rapid

Capacitate: 14.000 de locuri
Cost: 29 milioane de euro
Stadiul: a fost dărâmat în totalitate vechea arenă şi se toarnă fundaţia pentru noua construcţie.


Stadionul Arcul de Triumf

Capacitate: 8.100 de locuri
Cost: 24 milioane de euro
Stadiul: activitatea de reconstrucţia a început la jumătatea lunii iulie şi ritmul până acum este foarte bun. Se toarnă deja fundaţia.