Arabia Saudită, reguli de ”decență” pentru turiști

Foto: click.ro

Arabia Saudită a identificat 19 tipuri de infracțiuni ce țin de decență, care vor fi sancționate prin amenzi. Potrivit hotnews.ro, codul de conduită este introdus în contextul în care, pentru prima dată, vor fi oferite vize pentru turiști.

Noul cod de conduită include o listă de 19 infracțiuni, printre care hainele indecente, afișarea afecțiunii în public, fotografierea altor persoane fără permisiune, scuipatul, aruncatul gunoaielor pe jos sau redarea muzicii în timpul orelor de rugăciune. Amenzile vor varia de la 13 la 1.600 de dolari.

Femeile vor avea obligația să își acopere umerii și genunchii, însă nu vor fi nevoite să își acopere capul sau să poarte robele pe care femeile saudite le poartă.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce statul ultraconservator a lansat sistemul de vize care permite cetățenilor din 49 de țări să aplice. “Măsurile au scopul de a ne asigura că vizitatorii și turiștii sunt conștienți de legile referitoare la comportamentul public, pentru a se putea conforma”, a declarat Centrul guvernamental pentru Comunicare Internațională.

Implementarea sistemului de vize face parte dintr-un plan mai amplu de a deschide Arabia Saudită către restul lumii și de a reduce dependența economiei față de petrol. Monarhia speră ca prin acest pas, turismul să crească de la 3% la 10% din GDP, până în anul 2030.