22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Aproape o tonă de resturi de animale, descoperite în albia unui râu din Argeș

Foto: Facebook / Apele Române

Aproape o tonă de resturi care provin din sacrificarea animalelor au fost descoperite de inspectori de la Apele Române și de comisari ai Gărzii de Mediu în albia și pe malul râului Cotmeana în județul Argeș, potrivit digi24.ro.

Deșeurile erau împrăștiate pe o suprafață de 100 de metri pătrați. Acestea au fost găsite în albia și pe malul râului Cotmeana, în zona comunei Cotmeana din județul Argeș, de către echipa de inspectori de la Apele Române Argeș-Vedea și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș.

Din primele verificări, reiese că acestea proveneau din sacrificarea unor vaci, capre sau oi.

Reprezentanții autorităților locale au intervenit pentru îndepărtarea deșeurilor.

Echipele de control au început o cercetare comună pentru a identifica proveniența resturilor și pe cei care se fac vinovați de aruncarea deșeurilor.

„Suntem consternați că acești infractori, că nu pot să le spun altfel, cred că în anul 2021 pot recurge la astfel de practici fără să fie prinși. Avem indicii temeinice cu privire la identitatea acestora, iar în zilele următoare vor fi identificați și aduși în fața legii. Pentru aceste fapte riscă inclusiv o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a spus Andrei Corlan, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Print Friendly, PDF & Email