28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Aproape o tonă de măşti de unică folosinţă, colectate în Bucureşti în ultimele 3 luni

Foto: Profimedia Images

Aproape o tonă de măşti de unică folosinţă au fost colectate, în ultimele 3 luni, în Bucureşti, acestea fiind eliminate din mediu şi valorificate energetic, informează un comunicat transmis de organizatorii proiectului “Aruncă în siguranţă”, organizaţia neguvernamentală “Oraşul Meu, Culorile Mele”, potrivit digi24.ro.

Începând din luna iulie colectarea măştilor se extinde la nivel naţional.

Proiectul a fost extins la nivel naţional în 131 magazine din 81 de oraşe, colectarea fiind în continuare disponibilă în cele 17 magazine din Bucureşti. După colectare, măştile sunt valorificate pentru a produce energie, reducând astfel impactul asupra mediului.

Organizaţia “Oraşul Meu, Culorile Mele” estimează că aproximativ trei milioane de măşti pot fi adunate anul acesta în cadrul campaniei.

Pot fi colectate 4 tipuri de măşti: măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2, numite şi N95, măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, dacă nu provin dintr-un mediu medical.

Peste 1,5 miliarde de măști sanitare vor ajunge în oceanele lumii

Peste 1,5 miliarde de măști de unică folosință vor ajunge în oceanele lumii, este semnalul de alarmă tras de un grup de ecologiști din Hong Kong. Mii de tone de plastic vor polua apa din cauza măștilor și vor pune în pericol viața marină.

Cum fiecare mască are o greutate de trei până la patru grame, s-ar putea ajunge ca peste 6.800 de tone de plastic să ajungă în apele oceanelor şi va fi nevoie de până la 450 de ani pentru a se descompune.