Aproape jumătate din angajați au salariul minim! Vezi câți români câștigă 1.000 de euro lunar

Deși salariile au tot crescut în ultimii ani, mulți angajați din România sunt în continuare prost plătiți. Foto: capital.ro

Aproape jumătate dintre angajații români lucrează pe salariu minim pe economie. Și doar puțin peste 830.000 de angajați primesc lunar cel puțin 2.600 lei. Datele statistice arată că la 1 octombrie 2018 doar 15,34% dintre salariaţii cu normă întreagă erau plătiţi cu salarii nete de peste 2.600 de lei. Vorbim aici despre  o statistică preliminară din analiza pieţei muncii la care lucrează Patronatul Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Jurnaliștii de la economica.net vin cu date și mai interesante. Practic numărul românilor care lucrează cu normă întreagă pe un salariu de cel puțin 1000 de euro net este și mai mic, aceștia fiind sub 100.000.

Un sfert dintre aceștia sunt angajați ai unor instituții de stat, iar numărul lor a crescut cu 40% în ultimul an. Mai exact,  peste 26% dintre românii care au salarii de bază în jurul valorii de 1.000 de euro net lunar lucrează la stat, a precizat Inspecţia Muncii.