Aproape 90 de companii vor să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Vezi despre cine este vorba

Foto: gândul.info

Marile companii se angajează să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, într-o nouă campanie de orientare a multinaţionalelor către un viitor cu emisii reduse de carbon, potrivit Reuters citat de gandul.info.

We Mean Business este o coaliţie de grupuri de advocacy care a declarat că zecile de companii s-au alăturat iniţiativei în ultimele două luni. „Acum avem nevoie de mai multe companii care să se alăture mişcării, trimiţând un semnal clar că pieţele se schimbă”, a spus secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

Coaliţia a fost lansată în luna iunie, la iniţiativa unor lideri ai Naţiunilor Unite, iar în prezent 87 de companii, cu o capitalizare totală a bursieră de peste 2.300 de miliarde de dolari, sunt implicate.

Astfel, o parte din companiile din coaliţie au decis să-şi reducă emisiile de carbon până la zero până în 2050, inclusiv compania elveţiană Nestle, compania franceză de materiale de construcţie Saint-Gobain şi producătorul francez de produse cosmetice L’Oreal.

Alte companii spun că îşi vor alinia operaţiunile pentru a limita creşterea temperaturilor medii globale la 1,5 grade Celsius. Acest grup include compania finlandeză de telecomunicaţii Nokia, grupul alimentar francez Danone şi producătorul britanic de medicamente AstraZeneca.

În condiţiile în care companiile care exploatează combustibili fosili caută în continuare noi zăcăminte de petrol şi gaze şi multe ţări în curs de dezvoltare folosesc cărbune, promisiunile coaliţiei sunt minime în raport cu amploarea creşterii emisiilor globale.