Aproape 1000 de români confirmați cu noul coronavirus la un abator din Germania

Foto: observatornews.ro

Astăzi, 25 iunie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că aproape 1.000 de români  care fac parte din cei 3.969 de muncitori români de la abatorul Tönnies din Germania au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români. Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română”  se arată într-un comunicat transmis de MAE, preluat de observatornews.ro.

MAE informează că, în urma reuniunii celulei de criză instituite la nivel de land ce a avut loc aseară și unde au participat reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn, s-a hotărât suplimentarea centrelor de testare, astfel încât să se accelereze procesul de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii și a celor cu care au intrat în contact. Prin urmare, se estimează ca testarea tuturor angajaților va fi finalizată până la data de 3 iulie.

În acest context, autoritățile locale germane au instituit carantina pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020. De miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf).